Alla inlägg under januari 2015

Av Julia Jacobsson - 17 januari 2015 23:13

På travet idag gick det väldigt bra. Pannkakan fick gå några varv på slingan och ett bakvarv och hon såg ganska nöjd ut med att vara tillbaka, eftersom öronen pekade spikrakt framåt och hon var pigg och glad. Så det var skönt att det gick så bra.
Efteråt åkte vi till Rebecka för att hälsa på Våfflan ( pannkakans föl ) och för att prata lite. Vi bjöds på god fika, och hade en trevlig stund.

På kvällen skickade Thilda jättefina bilder på Zigge sedan i somras som hon hade tagit. Jättekul att få se bilder på sin egen häst när den springer eftersom man inte kan se den själv när man sitter bakom.
Så här kommer några bilder:

Av Julia Jacobsson - 17 januari 2015 11:28

Igår var en underbar dag! Jag startade dagen med fredagens långa löprunda, vilket var skönt och väckte mig ordentligt så att jag blev pigg och alert! Skolan var helt okej och tiden gick väldigt fort! När jag kom hem tog jag mest en lugn tid och vi åkte och köpte lite snacks inför kvällens mysfredag!
Till kvällsmat testade vi något jag aldrig ätit, pulled pork, vilket var väldigt gott! :D
Jag fick även ett sms av en kompis som innehöll en länk till nyheter 24, där de skrivit att trav inte var någon sport och att det va dags att lägga av!
Jag blev ganska irriterad på den som skrivit det, då det visst är en sport, då det är fysiskt krävande, som i tex monten, där man är fysiskt aktiv under hela loppet! Det är mycket mer sport än tex motorcross, för där är man ju inte så aktiv precis! Jag tycker att de inte ska säga något om de inget vet!

Idag ska vi i alla fall upp till travet för att träna Pannkakan och Refol lite på slingan, ska bli roligt! :)

Av Julia Jacobsson - 14 januari 2015 18:18

Jag har gått nu i några veckor och väntat på att den skulle komma, och idag kom den!! Min lilla älskling är så bortskämd och kommer bli så snygg nästa år i sin nya förbygel!! :D
Och jag blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet, så jag behövde inte oroa mig för det!! :D

Av Julia Jacobsson - 12 januari 2015 12:36

Klockan ställdes ca 1h innan nödvändigt i morse för att kunna hinna med att springa en runda innan frukosten. Det blåste fortfarande och hade börjat regna lite, fast när jag kom hem kände jag mig pigg och glad och kunde njuta av den goda frukosten! :D

Av Julia Jacobsson - 11 januari 2015 22:57

Vi överlevde stormen och fick endast ett litet strömavbrott igår i ca 3 timmar, och sen kom den tillbaka, men den kom och gick lite fram och tillbaka under en liten stund, men den bestämde sig till slut att stanna kvar.
Idag blåste det också en massa, men eftersom jag inte hade tränat Pannkakan på några dagar så var jag tvungen att träna henne, och det blev lite ridning i serpentiner och åttor för att mjuka upp och strecka ut.
När vi kom in från träningen testade jag all min tävlingsutrustning på Pannkakan som hon ska ha när hon tävlar. Nu är nästan allting blått!! :D
Jag tränade även lite sitsträning, för att försöka få en snygg montésits.
Lite mörka bilder då det inte är så ljust i i stallet..

När vi kom in och hade ätit så såg jag katten gå förbi och hade något konstigt runt halsen. Hon gick in mot mitt rum och jag fick gå efter och se efter vad det var. När jag fick tag på henne var hon helt vit i pannan av grädde som hon hade slickat i sig från en skål som hade en ring längst upp, och den ringen hade hon fått runt halsen!! Som vi skrattade åt henne, haha!!
Nu var även helgen slut och skola imorgon igen, ha en bra vecka!

Av Julia Jacobsson - 10 januari 2015 15:31

De två första skoldagarna har varit helt kanon! Det har varit väldigt skönt att slippa gå en hel vecka precis när man kommer tillbaka efter lovet.
Igår startade jag dagen med att ge mig ut i mörkret för att springa en runda på ca 5 km, så nu är löpträningen igång på riktigt!
Idag skulle stormen komma in över os, så idag blir det att sitta inne och ta det lugnt. Så håll i hatten!
Trevlig helg på er!!

Av Julia Jacobsson - 8 januari 2015 06:53

Idag börjar skolan igen, och det sköna lovet är redan över, så nu blir det att ta tag i sakerna igen.
Igår var sista dagen av ledigheter, vilket gjorde att vi fick äta massa god mat.
Till frukost testade vi att laga Amerikanska Pannkakor, vilket blev gott, fast de var väldigt lätta att bränna..

På dagen körde jag Pannkakan, som för övrigt börjar få väldigt bra kondition nu, vilket är bra!
På eftermiddagen testade jag göra bananglass, som vi skulle äta framåt kvällen. Jag hittade receptet igår och det var nyttigt, enkelt och resultatet blev jättegott, fast smakade lite mycket banan ;)
Recept:
~ ca 3 bananer
~ mixer/ stavmixer
Hur man gör det:
~ Skala bananerna och skär de i ca 1 cm skivor. Lägg de i en lufttät burk och ställ i frysen i minst 2 timmar. Ta ut burken, lägg skivorna i en skål och mixa dem tills det inte finns några klumpar kvar.
Ställ in i frysen någon timme, KLART!
Efter kvällsmaten åt vi detta tillsammans med chokladpudding, vilket passade ganska bra tillsammans.

Av Julia Jacobsson - 7 januari 2015 00:24

Idag har det fixats och röjts en massa ute i stallet och runt om. Bland annat, har vi börjat fixa i ordning bakom stallet för att så småningom kunna bygga ett skjul, där vi ska förvara vagnarna mm. Det blev en hel del gjort där idag, men ALLT gräs och skit ska bort, och jag tror att jag kommer ha träningsvärk i både armar och mage imorgon, efter att ha bärt massa tunga saker idag, men det blev ju gratisträning på köpet och det tackar man ju inte nej till..
Det kommer endast en " före " bild idag, då det inte är helt färdigt, och så kommer förändringen på bilder även sedan när det är klart! ?

För att belöna oss bestämde vi oss för att åka till Halmstad och äta Subway på kvällen. Vi tittade innan vi åkte så att de hade öppet, och det skulle det va ända tills 20.00, så vi åkte dit. När vi kom upp där, stod det stängt! Vi tyckte det var märkligt, men kom på att det kanske räknades som söndag, då det endast skulle va öppet till kl.18.00 Men grejen var den att vi kom 20 i sex och de hade redan stängt och arbetarna stod och plockade undan.. Jag blir så trött på den affären, det var andra gången nu som de gör något som de inte informerat om eller något, när vi ska dit!! Jag blir bara så argoch besviken på dem..
För att rädda kvällen fick vi åka inom ett annat ställe och ta en sallad..

Nu är det endast en dag kvar på lovet innan skolan börjar igen.. Vill att lovet ska fortsätta några månader till...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards