Alla inlägg under februari 2015

Av Julia Jacobsson - 16 februari 2015 18:43

Nu sitter jag i bilen på väg mot restaurangen och pizzakäket med mina kompisar! :D
Idag har det varit fullt upp, jag har mockat och fixat i stallet, gått en runda och kört Pannkakan, som idag hade sin långa runda med en sväng i backen! Jag märker att hon har utvecklats, för idag när vi kom hem var hon knappt svettig! Så det är bra!
Efter det gick jag ut för att springa en runda, och idag fixade jag mitt mål!!! Jag sprang milen för första gången någonsin och det var tillochmed under timmen!!! Så jag är väldigt nöjd och kan nu verkligen säga att jag kan förtjäna pizzan ikväll! :D

Av Julia Jacobsson - 15 februari 2015 23:11

På restaurangen igår var det jättemysigt! Men man märkte verkligen att det var en "speciell" dag, eftersom det var HELT proppfullt när vi kom och vi fick vänta på maten i en timme.. Men det var det värt, för så gott var det!!
När vi kom hem kollade vi på melodifestivalen och hade lite lördagsmys, och jag tyckte faktiskt att det var helt rätt låtar som gick till final utav dem som startade igår! :)

Idag har bara varit en pysslardag, så det har inte hänt så mycket interessant!
Men imorgon ska jag både köra Pannkakan och ta mig en löprunda, och så ska jag se hur det är med Zigge, om han kanske kan gå en lätt runda med, för hans fot har blivit mycket bättre nu!! :D
På kvällen ska jag även gå med mina kompisar och käka pizza och snacka lite, kuul!! :D

Av Julia Jacobsson - 14 februari 2015 18:53

På travet körde jag tillsammans med Linnea, och först körde jag tillsammans med hennes unghäst som var där för första gången och Pannkakan fick springa som stöd, och det gick bra!
Sedan selade hon på sin andra häst som var snabbare, och skulle köra med Pannkakan. När vi vände upp i rätvarv för att köra snabbt så körde vi först ett lugnare varv, men sista 1000m, alltså sista varvet, låg Pannkakan utanpå och pressade och då gick det som bara vinden! Pannkakan var enormt stark och jag fick hålla för livet i tömmarna! Haha..
Men det blev inte en enda galopp, och inte ens tendens till att galoppera!! Efteråt kom jag även på att vi hade glömt att sätta på käken, så det kan ha varit orsaken till att jag fick hålla i henne så mycket för att bära upp henne ;)
Det visade sig visst att de saker som jag ändrade och satte på till denna gång funkade, det ger mig en extra kick!! Och denna dag var verkligen en succé på banan med Pannkakan!!
Och ändå är vi långt ifrån färdiga med träningen inför start! :D

Jag längtar tills jag får för första gången sitta bakom henne i sulky, och när hon är helt färdig med träning, kommer bli en härlig upplevelse!! :D

Av Julia Jacobsson - 14 februari 2015 14:23

Eller jo, för mig är det det..
Men glad alla hjärtans dag på er!! :)
Själv ser min dag ut att ja nu är på travet med Pannkakan och sedan när jag kommer hem, så ska jag ut och äta med familjen, men det är en perfekt dag för mig! :D

Av Julia Jacobsson - 13 februari 2015 17:44

Ja, som rubriken säger, nu är mysteriet löst! När Rebecka tittade på Zixtens hovar idag så hittade hon en spricka i hoven! Han hade fått strålröta, vilket betyder att när man krafsade i det blev det en stor grop i hovkanten, och i där hade han fått en spricka! Som tur var fixade hon till det och satte på skor för att stabilisera ytterligare! Nu ska vi bara sköta om det och rengöra varje dag, så skulle det inte ta så lång tid tills det blir bra igen! :D
Efteråt tog vi en rejäl fika, gott! Nu när det är fredag och allt!! :D

Av Julia Jacobsson - 13 februari 2015 11:22

Dagen startade som alla vanliga fredagar, joggingrunda!! Men de andra gångerna har det gått lätt att springa och det har gått framåt, men idag var det jobbigare och efter en stund fick jag håll, som jag ALDRIG får annars, så jag kunde inte springa fullt ut.. Och idag gick det även mycket långsammare, men det är ju trots allt fredagen den 13, så håll i hatten!
Frukosten var i alla fall underbart god! Havregrynsgröt med hallon och mjölk!! Godaste frukost finns knappt! :D
Nu är sitter vi och väntar på matten, men det är bara 2 lektioner kvar nu, sen är det LOV!! :D

Av Julia Jacobsson - 12 februari 2015 22:39

Idag har Pannkakan fått gått en runda. Hon har börjat komma ganska långt i träningen nu, så istället för att köra 8km och en runda i backen, som vi gjort innan, så tog vi och ökade styrketräningen lite och körde istället 2 rundor i backen, och 5 km. Men när vi kom hem, så märkte jag att hon knappt var svettig eller trött, så jag tror att det ganska snabbt går att köra ända ut + 2 backvändor istället. Jag har märkt att hon just nu är ganska klen i ryggen och rumpan, och därför tror jag att jag behöver lägga in lite mer backe och ridning så att hon bygger upp sig även där. Men vårt sikte för start är inte förrän i början av april, så vi har en stund kvar på oss att träna! :)

Jag kände även igenom Zixten idag för att se hur hans ben hade blivit. Han var inte längre varm i vänster ben, och när jag testade att springa bredvid honom en bit, så haltade han inte längre, vilket gjorde mig väldigt glad, och det blev en stor lättnad! Men jag la ändå på honom en sorts pasta som det heter, som är ett pulver som man blandar mer vatten och som ska hjälpa mot inflammation, så det kanske hjälper lite ytterligare. Imorgon kommer i alla fall Rebecka som ska se om det är något i hoven, men jag tror att det har gått över redan i alla fall och att vi nog kan börja träna om några dagar igen! Jag längtar!! :D

Av Julia Jacobsson - 11 februari 2015 21:59

Idag är det både vilodag för mig och hästarna, på grund av att det varit lång dag i skolan. Men vi hade ändå idrott i skolan idag där vi hade statiska styrketest, och en av "grenarna" vad jägarvila, eller även kallat 90 grader. Jag brukar inte klara så lång tid eftersom mina knän är kass, men idag klarade jag ändå 5,40 min, så jag var jättenöjd att det gick så bra ändå!
Hemma var det mest lugnt och mysigt och det är ju skönt att ha sådana dagar med!

En annan sak som jag har tänk på, är vad det är för träning som man ska göra för att få bäst resultat?
Jag har testat en massa olika, men det känns inte som att det går i rätt riktning på någon utav träningarna som jag gör. Har bland annat testat gymma, springa, promenera mm i kombination, men det ger inte det resultat som jag önskar.. Jag undrar bara vad jag ska ändra på eller göra för att jag ska kunna se resultat som jag vill?..

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards