Alla inlägg under februari 2016

Av Julia Jacobsson - 11 februari 2016 09:38

Tävlingssäsongen 2016 kommer jag att ha 3 egentränade hästar som det ser ut nu, och det kommer bli roligt att följa deras utveckling! Hästarna är:

Zixten Mo
6årig valack e. Tokajer M.L u. Ila Roll 
Rek. 1.59,6

Denna säsong blir Zixtens tredje på travbanan och vi har i år som mål att delta i bland annat 6-årsmästerskapet, påskbomben och the right way om allt går som tänkt.   

Crépes
3årig valack e.Tyfon u. Pannkakan
Ostartad 
Mål för året är bland annat att delta i någon divisionsfinal och att delta i kriteriet är självklart det största målet.  

Bella
4årigt sto e.Linus u. Gumella

Ostartad

För hennes del är målet ett deltagande i Sprintermästaren och Derbyt, och även någon av divisionsfinalerna. Vi har även mål att komma ner rätt så bra i tiderna och som det känns nu så kommer det inte att bli någon stor svårighet! :D 

 

Nu ser vi fram inför det kommande tävlingsåret och hoppas på bra framgångar och ett bättre reultat än förra året! :D

Av Julia Jacobsson - 8 februari 2016 09:57

Just nu känns det som att jag är inne i en bra period, allting fungerar bra, både hästar, skola, träning mm. Allt bara flyter på och det känns så otroligt bra!
Igår var jag ute och körde Bella, och vi testade lite ny utrustning på henne eftersom vi känt att hon inte riktigt gått att styra så lätt. Vi satte på ett entömsbett, tungband och testade även en käk, och när vi körde på vår raksträcka så visades det en tydlig skillnad på klockan, shit vad positivt överraskad jag blev! Nu har hon börjat visa lite utav den kapacitet som jag känner på mig att hon han! Nu är vi på väg åt rätt håll! ?

Av Julia Jacobsson - 6 februari 2016 17:30

Idag åkte vi till travet för ett banjobb med hästarna. Jag hade med samma två som sist, Zigge och Crepes.
För dagen hade vi även träningssällskap med Zetterqvist, riktigt roligt!
Crepes var först ut och han gjorde ett riktigt otroligt bra jobb för att vara andra gången någonsin på travet. Han gick väldigt fint och klockan visade även på finfina tider, verkligen över förväntan! ?
Sen var det Zigges tur, och han presterade också över förväntan! Vi körde några bakvarv och när vi vände upp för rätvarv så sprang han otroligt bra och vägrade släppa förbi Cascader, men när Cascader galopperade så tyckte Zigge inte att det var roligt att springa utan kompis, så han väntade in honom, men när han kom igen, så sprang Zigge ända tills Cascader galopperade igen! Han slog inte heller en enda gång med huvudet, vilket är tecken på att operationen har hjälpt! ?
Kan inte vara mer än nöjd med prestationerna för dagen! ?

Av Julia Jacobsson - 5 februari 2016 09:34

Idag börjar jag inte skolan förrän tjugo i tolv, och vad passar inte bättre då än att gå ut och träna hästarna innan skolan?
Både Zixten och Bella fick träna varsin runda. Bella fick gå på en åker där vi inte kört innan, men tyvärr så var den full med mullvadshögar och gropar, så det var inte så lätt att få något bra pass där, men hon var ändå duktig och vi gjorde det bästa av situationen ?
Sen var det Zixtens tur, han fick gå på vår vanliga träningsväg, för jag ville inte köra honom på åkern när jag sett hur den var. Han fick även gå en sväng i backen idag, vilket får inleda vår kommande styrkeperiod och även han var duktig ?

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards