Alla inlägg under mars 2016

Av Julia Jacobsson - 17 mars 2016 21:24

Idag åkte jag med klassen ner till lunds universitet för att lyssna på föreläsningar! Vädret var helt underbart, strålande sol och klart, det gillas! De roligaste föreläsningarna var där man fick testa experiment och att man fick se en lasershow som var otroligt häftig, över 1000stycken lasrar sa de att de hade satt upp! Vi åt god mat på deras mysiga cafe. När vi väl åkte hemåt så såg vi att vädret inte var lika roligt hemma, grått, mulet och småregn, som vanligt! Just nu hade jag gärna bott i Lund :p

Detta var ett roligt "experiment" där man kunde ta en stor såpbubbla runt sig, häftigt! :D

Av Julia Jacobsson - 15 mars 2016 17:51

Lång dag idag i skolan, så vad passar då bättre än en runda med Zigge efteråt? Inte mycket!
Vi gav oss ut på en mysig liten runda idag, och måste bara säga att jag verkligen ÄLSKAR dagens väder, strålande solsken och riktigt fint! Mer av det tack! Nu närmar sig nog våren och de fina dagarna!

Av Julia Jacobsson - 12 mars 2016 18:47

Idag var det utbildning på travet med lite filmgenomgång och så. Man fick även pratat lite med några kompisar vilket var roligt! ?
Efteråt körde jag snabbjobb med Zixten vilket gick bra. Vi körde först ett 2000m heat för för att få ut överskottsenergin, och sedan körde vi ett 1600m heat. Han kändes travsäkrare än sist, men var också mycket latare, så vi får nog ge lite extra havre till honom så att han blir lite mer framåt "på rätt sätt". Jag var iallafall jättenöjd med honom! ?
När jag kom hem så passade jag på att köra Crepes, och han var lite tramsig idag, men jag märker att där börjar bli rätt bra framåtbjudning på honom nu eftersom han ibland ligger i som bara den, och det gillar jag! ? Efter rundan så satte jag även på sulkyn och tog en minirunda med den på, första gången för honom med den och det skötte han utmärkt! ?Bästa platsen som finns är helt klart bakom mina hästar ?

Av Julia Jacobsson - 10 mars 2016 20:58

Imorse vaknade jag klockan 6 av att jag knappt kunde andas, hade jätteont i halsen och var helt täppt, jag hade fått en riktigt rejäl förkylning, som är helt hemsk! Jag kunde inte sova mer och fick bestämma mig för att stanna hemma från skolan för att kunna vila upp mig. Jag brukar inte vara förkyld eller sjuk, men detta året har det gått lite från och till helatiden, och det är det värsta som finns att va sjuk! Idag har jag bara legat och kollat på tv och gått ut en liten runda i stallet, men halsen är ju inte min vän just nu, vill bli frisk nuuu!

Av Julia Jacobsson - 8 mars 2016 22:42

Precis när hästarna har börjat gå bra och allt flyter på otroligt bra, så kommer det en person som förstör allt! Börjar tjata, snacka skit och bara förstöra mitt glada humör helt och hållet! Från att vakna och känna mig glad och motiverad till att nu vid sängdags mest känna mig otroligt irriterad och förbannad på hur en människa kan uppföra sig så illa, får mig att tappa all tro på allt! Jag är så trött på sådant skit nu och orkar inte med sådana i mitt liv längre, så det är bättre att se till att hon inte är i min närhet längre och bara fokusera på mina riktiga vänner, mina hästar och allt annat som får mig på glatt humör istället! Har gett det några chanser för mycket nu, men nu är det nog!

Av Julia Jacobsson - 5 mars 2016 16:45

Idag var det mätdag på travet och det var inga problem, Zixten hade växt ca 1 cm och är nu över 1.27m ?
Egentligen skulle vi inte kört idag då mamma varit sjuk, men när vi var där ångrade hon sig och sa att vi kunde kört snabbjobb.. Eftersom inga saker var med så bad jag Micke att packa väskan där hemma och skicka den med Zetterqvist upp. De var även otroligt snälla och lånade ut en sulky till mig så att jag kunde köra, är såå tacksam för hjälpsamma människor, är de bästa! ??
Väl på snabbjobbet testade vi nya saker, körde Zigge med tävlingshuvudlaget och sulky för första gången iår, och satt även på spärrgrimma så att han inte kunde gapa en massa. Vi värmde ordentligt, samma som han fick göra när han började tävla, då han är otroligt pigg.. När vi väl körde det riktiga heatet gick han otroligt bra och flög fram! ÄNTLIGEN stämde det och han visade en del av sin kapacitet, nu har hoppet återvändt! ???

Av Julia Jacobsson - 5 mars 2016 08:56

Jag och min kompis Filippa hade bestämt att vi skulle till Halmstad igår kväll, vilket vi också gjorde.
Vi gick till en liten resturang som heter Piccolo Italy, där jag ätit en gång innan för en massa år sedan, och som jag kom ihåg som helt underbar. Vi beställde och åt men tyvärr var det inte lika bra som jag kom ihåg, men det var fortfarande bra! Vi snackade en massa och gick omkring lite i Halmstad och kollade på massa saker, alltid lika roligt att gå ut och hitta på saker, speciellt med henne som jag känt sedan födelsen, och som jag alltid har roligt med! Det blev en lyckad kväll! ?

Av Julia Jacobsson - 3 mars 2016 16:35

Lika klockrent som du kan trava, lika tramsig kan du vara, Zixten..
Ibland så flyter allt bara på hur fint som helst, han är otroligt avslappnad och fin när han springer och då känns det verkligen bra, för jag vet att han kan. Men sen är det även en hel del tillfällen då han tycker att det passar mycket bättre med att tramsa och springa och galoppera, spänna sig, slå med huvudet och koncentrera på allt annat, han gör mig galen! Jag vet att han kan, men han vill inte för att han tycker att det är roligare att tramsa än att sköta sig, suck,.. hoppas verkligen att detta unghästbeteende försvinner snart så att han kan börja ta tag i sakerna?

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards