Alla inlägg under september 2016

Av Julia Jacobsson - 19 september 2016 10:57

Tävlingarna igår på Halmstad var bara en dag jag vill glömma.. Visst, Zixten gick nytt monterekord och blev 4:a så det var jag nöjd med, men jag förstår inte hur jag ska få rätt på hans galopper.. Det kommer underlätta mycket att bli av med dom!
Crepes var inte alls på humör, började dumma sig direkt när han skulle ut och ville inte till banan och väl på banan va han alldeles för taggad, sprang inte bra och bara galopperade en massa, och blev diskad.. Det han ha varit för att han kommer ihåg att det är på denna banan han varit dum på i träningarna och att det sitter i, men man blir ändå så trött på det när det inte funkar..

Av Julia Jacobsson - 17 september 2016 16:13

Igår åkte vi hem från Gävle och vi tog en liten frukost på Mc Donalds på morgonen. På vägen hem kom startlistan till Kriteriet och båda våra kom med! Crepes visste vi redan, men vi blev glatt överraskade när även Lumumba kom med, roligt! Spår tolv, i rygg på den snabbaste hästen var rätt bra! Nu får vi ligga längst ut utan att det finns risk till att bli störda, så det är skönt! Nu blir det resa mot Stockholm på lördag! :-D
När vi väl kom hem körde jag Zixten en runda och slappade sedan fram tills sängdags. Och idag började jag dagen med en joggingrunda och nu har vi åkt iväg med Bella och Lumumba till utställning/premiering för att se om de kan få några fina poäng.

Av Julia Jacobsson - 15 september 2016 23:15

Resan upp igår gick bra! Dagen har spenderats men lite shopping i Gävle vid middag, och sedan åkte vi till travet för att göra iordning hästarna. Pannkakan var väldigt laddad och nervös idag men kändes fin i värmningen. När bilen släppte så tog vi det lugnt för att inte få startgalopp och hon bara flöt med. Nät hon travat in sig lite så vred vi upp tempot, kom upp bredvid den som låg 3:a efter ca 500m, samtidigt som Pannkakan bestämde sig för att lägga till en galopp... Vi tappade snabbt ca 20-40 meter på hennes stoppgalopper, men vi fick börja jobba på igen. Efter ytterligare 500m kom vi ikapp och red om ekipaget och kom till tredjeplatsen. Denna höll vi tills 500m kvar då den som låg 2:a blev diskad och jag tänkte "ja vi kanske lyckas bli tvåa". Men Pannkakan tröttnade väldigt mycket sista 500m och jag hörde hur en flåsade precis bakom och på upploppet precis innan mål sprang den om och vi blev 3:a. Jag var ändå jättenöjd, då det inte blev någon startgalopp som vi brukar ha, och hon kändes stabil och fin. Lite surt bara att vi inte höll undan sista biten till andraplatsen, men brons är också bra, speciellt när tiden stannade på 1.49,7 vilket är nytt monterekord med 4tiondelar!! Om hon inte tröttnat sista femhundringen så hade det nog blivit en helt otrolig tid, men jag var jättenöjd med dagens insats!
Vi fick rosett, pokal, handduk, godis, skål och presentkort på shoppen. Jag använde mitt till att köpa ett par vita tömmar som jag viljat ha så länge, snyggt! :-D

Här är en bild från kameran som är monterad i bussen så att vi kan se vad hästarna håller på med.

Av Julia Jacobsson - 14 september 2016 12:14

Jag började morgonen med en joggingrunda och packade det sista för avresan.
Just nu sitter vi i bussen på väg mot Gävle för att imorgon starta i Monte SM! (Vi åkte hemifrån vid halv 12 och planerar att vara där ca 19 ikväll)Jag rider Pannkakan och Jonna rider Pärla. Ska bli en rolig liten utflykt! :-D

Av Julia Jacobsson - 13 september 2016 23:43

Ännu en gång hade duktiga Åse Zetterqvist fångat mina hästar på några fina bilder, tack så mycket! :-D

[Bild]

Denna bild är precis efter målgång och där var vi om, då det var väldigt nära 3:dje platsen!
Zigge sprang en runda idag och kändes mycket fin, så det är skönt!
Imorgon rullar bilen mot Gävle.

Av Julia Jacobsson - 12 september 2016 13:46

Till helgen blir det tävling på Halmstad och denna gång är det Crepes och Zixten som ska ut.
Först ut är Zixten som fick ställa upp i monte igen, spännande på stor bana! Eftersom Pannkakan startar monte SM på torsdag och reser så långt så hade det varit väldigt taskigt mot henne att ta ut henne på Halmstad och då fick Zixten gå ut. Loppet såg okej ut.
Crepes går ut i lopp 5, ett väldigt tufft lopp med 15 hästar och vi har 100m tillägg, så det ska bli spännande att se hur detta går..

Av Julia Jacobsson - 12 september 2016 07:04

Jag hade med mig Bella och Zigge till östanåkra och Bella var först ut, i lopp 5. Efter vilan så kändes hon nu mycket mer framåt och i loppet sprang hon på bra och blev 6:a på 2.26,6 vilket är bra för att va en liten bana. Hon hade gått 2.35 som snabbast på småbanor innan, så det var en rejäl sänkning! Jag va jättenöjd!
Sedan var det Zixtens sulkylopp, lopp 7, och i provstarten var han jättefin, men sen la vi på käken och i loppet så galopperade han snabbt två gånger och sen fick vi ta det lugnt.. Han kom oplacerad i mål på 2.08, värdelös tid..
Sen i lopp 12 skulle Zixten gå monte, jag va otroligt nervös, men när starten gick trampade han på bra, kom ikapp hästen framför efter ca 200m och sedan fick han tyvärr en galopp och tappade en del. En snabbare häst sprang om, men då kämpar sig Zigge upp i rygg på den och tycker att det går lite långsamt så försöker köra om, men så är det ju bara en massa kurvor på småbanor, så det var inte så lätt.. Men i sista sväng kom vi och den snabbare hästen ikapp en som startat framför och jag tänkte att jag tog innerspår för att den andra tog ytter, och när vi va på väg upp bredvid så får Zigge en liten galopp och tappar tyvärr chansen på 2:a platsen, men över upploppet går han som ett spjut och bara flyger fram, kommer i mål som 4:a, slagen med huvud, och på tiden 2.09,2 Jättebra för att va liten bana och första "riktiga" snabbjobbet i monte någonsin! Att han även hänger på en häst som brukar gå monte gjorde mig så glad eftersom det betyder att han kan fortsätta med det! Han var även lättare att parera och mamma sa att hon aldrig sett honom springa så fint i lopp, så det får nog bli lite monte för hans del nu :-D

[Bild]

Av Julia Jacobsson - 10 september 2016 12:20

I torsdags gick vi upp tidigt, käkade frukost, packade iordning och åkte mot LKAB(malmföretag i Kiruna) på ett studiebesök. Efteråt åkte vi mot stationen för att påbörja vår hemresa. Vi åkte 4 tåg, började resan vid 2 från Kiruna och var hemma ca 12 på fredagen, alltså ca 22timmar.. Det gick faktiskt bra att sova på tåget, och den gungande rörelsen från tåget gjorde det bara skönt. När jag kom hem slängde jag mig i duschen, vilade en stund och gick sedan ut och körde Zixten som för övrigt kändes mycket fin! På kvällen tog jag det bara lugnt och laddade inför helgen.
Idag började jag dagen med ett långt joggingpass i det fina vädret, och det var otroligt skönt! :-D

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards