Alla inlägg under juli 2017

Av Julia Jacobsson - 12 juli 2017 00:52

Efter löprundan imorse, gjorde jag mig lite snabbt iordning för att åka och hämta ett russ. På senaste tiden har jag tyckt att det har varit lite lite med bara 2 tävlingshästar, så jag letade lite efter ytterligare en. Mamma hittade en ganska snabbt åt mig, så idag åkte vi och hämtade den, mer om det senare. Ska iallafall bli väldigt spännande!
När vi kom hem fick Crepes gå ett intervallpass och det gick riktigt bra! Vilken utveckling han har gjort, SNÄLLA låt det fortsätta såhär nu! Sedan gjorde jag mig i ordning och vid 18.30 hämtade Emma upp mig för att åka till Halmstad. Vi ville ut och äta på något ställe där vi inte varit innan, och båda var lite nyfikna på Greek Grill, ett grekiskt matställe i centrum, så det fick det bli. Jag beställde deras kyckling gyros med pommes och den var väldigt god, smakade lite som kycklingkebeb hehe. Sedan gick vi till hemmakväll, köpte lite godis och gick till bion för att kolla på den nya spiderman-filmen. Jag ÄLSKADE den och den rekommenderas verkligen att ses! Nog min favvo-version! Sedan avslutade vi kvällen med att snacka lite, myys!

Av Julia Jacobsson - 10 juli 2017 11:47

Resultatet från Tomelilla igår kunde inte blivit bättre. Fazit och jag lyckades ta hem segern och sänka monterekordet med hela 5sekunder!(på liten bana där det alltid brukar gå långsammare än på stor!)
I defileringen när jag för första gången skulle rida fort med honom, blev det galopp efter galopp och jag tänkte bara "det här blir ju roligt.." men hans tränare/ ägare Joanna sa att han alltid skärper sig när käken kom på, vilket han verkligen gjorde! I provstarten sprang han ner på grymma tider och samma sen i loppet! Är så tacksam att jag får chansen att rida/ tävla åt andra och det är alltid extra roligt när det går såhär bra. Känns som att man gör tränaren extra glad då, och det är riktigt roligt! Då blir alla nöjda och glada! :-D
De otroligt fina bilderna är tagna av Sandra Johansson!

Av Julia Jacobsson - 9 juli 2017 10:54

God morgon! Har varit vaken sedan 8, då jag började dagen med att springa milen. Käkade godis igår och jag mår alltid så dåligt efteråt (fattar inte varför man fortsätter äta det, men det är ju såå gott haha) så tycker det är skönt att springa en lång runda dagen efter, mår mycket bättre sen.
Mycket har hänt de senaste dagarna, väljer att inte gå in på detalj eftersom jag väljer att lägga min energi på positiva saker istället.
Idag åker jag ner mot Tomelilla för att rida ett montelopp. Ska testa rida Fazit, och han har gjort några montelopp innan, men det är första gången jag får chansen att testa honom. Är så tacksam för denna möjlighet, och hoppas att vi funkar bra tillsammans.
Hoppas att ni haft en bra helg hittills och att det fortsätter så :-D

Av Julia Jacobsson - 6 juli 2017 23:23

Idag gick lilla sprintermästaren av stapeln, första året jag deltar. Alla andra år när jag har sett alla andra tävla och bara längtat tills det va min tur, så blev det äntligen det idag! Crepes presterade även på topp idag, när det verkligen gällde! När starten gick tog vi det lugnt för att undvika galopp. Låg 3:a första 500m och jag satt mest och åkte med och var iskall, eftersom jag visste att han skulle kunna plocka ikapp det han tappade, när han väl kunde gasa. Han blev rätt stabil vid varvet kvar och jag började öka. Han flög ikapp 2:an och i sista sväng låg vi i andraspår och fajtades rejält med den över upploppet och gick imål väldigt tajt(nästan ingen visste vem som blivit 2:a och vem som blivit 3:a hehe) Crepes knep 2:a platsen, efter ett otroligt lopp, utan galopp och på tiden 2.07 (Trodde det gått snabbare eftersom någon klockat sista 500m på Crepes och 3:an till 1.56 och min gps klocka visade inte långsammare än 2.08, men tydligen gick det inte så snabbt...) är jättestolt och nöjd med dagens resultat. Nu går det äntligen åt rätt håll! :-D

Av Julia Jacobsson - 5 juli 2017 00:41

Beställningar, jobb, träning, tävling, hämtning och en hel del fixande är vad de senaste och kommande dagarna består av.
Idag började jag dagen på bästa sätt - en löparrunda innan jag åkte och skickade en beställning och tog sedan en paus för min efterlängtade frukost. Efter frukosten kördes Crepes ett joggingpass och kändes mycket fin efter gårdagens intervallpass. Hoppas på lika bra form på torsdag! Jag och mamma åkte sedan till kiropraktorn med Zixten. Kändes i sista starten som att det va något som störde honom, och mycket riktigt hittade han en del(bla. några gamla saker som han inte upptäckt tidigare). Det var fortfarande bakknäet och bogarna, något i bakdelen och framkotorna. Han sa att det var betydligt bättre än sist ändå, så antar att det tar några besök för att bli helt bra när musklerna hunnit byggas upp och stabilisera rätt. Blir iallafall vila nu några dagar och sen laddar vi! Efter kiropraktorn åkte vi och hämtade Pannkakan från betäckningen och senare när vi kom hem, kom några från travet som ska ha sin häst här tills på torsdag. De ska också vara med i lilla sprintermästaren.

Av Julia Jacobsson - 2 juli 2017 16:03

Åmål idag med Zixten. BÄST var han! Efter strul med en massa omstarter, en galopp i starten och ett fruktansvärt långsamt första 400m, ökar han och bara flyger fram! Tar över ledningen efter 800m (startade på 100m tillägg) och bara drar iväg. Klockan visade mellanåt 1.46 men vid varvet kvar blir han lat och jag valde att rycka huva för att få en extraspurt. Eftersom vi kört 1,5 varv (ett vanligt lopp, banan idag var endast 800m) och hade ett varv kvar, trodde Zigge att det var färdigt och bromsade till ordentligt! Vi fick öka igen och klockan bara visade snabbare och snabbare tider. In på upploppet hade vi en överlägsen ledning och vinner med 100m på 1.52,1, nästbästa tiden han någonsin gått! Är fruktansvärt stolt, glad och nöjd med honom! När han väl springer full speed halväg kommer det gå ruggigt fort! Nu laddar vi inför The Right Way i slutet av juli! :-D

Av Julia Jacobsson - 2 juli 2017 06:52

Igår åkte jag till travet med Crepes för att köra med i autostartsträningen. Det va första snabbjobbet efter kiropraktorn, och jag hade gjort en hel del utrustningsändringar. Han kändes otroligt fin och MYCKET mer stabil än tidigare. När väl "loppet" skulle gå, travade han hela vägen. Klockan visade otroligt fina tider längs vägen och kom in på 2.02,2 i kilometertid på hela loppet. Maxade på 1.56(!) Nu hoppas jag att han kan vara lika fin på torsdag i sprintern, då kan det bli roligt! Är SÅ glad att det går åt rätt håll nu iallafall :-D

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards