Alla inlägg under augusti 2017

Av Julia Jacobsson - 10 augusti 2017 00:00

Igår vid 7 tiden på morgonen, rullade bilen mot färjan. Bilen var fullpackad, vi va trötta och hästarna likaså, men vi var ändå lika taggade på resan till Gotland och vår årliga (de senaste åren, förutom förra året när det av någon anledning inte blev av) veckas semester som avslutas med tävling på visbys dubbeltrav. Sedan igår har vi bland annat hunnit med en runda i stan, grillning, träning av hästarna (vi lyckades få ut alla på samma gång. Mamma och Rebecka fick kört varsin med, sååå mysigt!) och en liten kort-spelkväll, bästa! Här kommer dagarna i bilder nedan.

Av Julia Jacobsson - 5 augusti 2017 20:47

Vad är oddsen att en häst trampar av sig skon precis innan start? För Zixten är det tydligen 66% chans på Jägers i år att dra av höger framsko i värmningen, blir så trött...
värmningen idag gick iallafall bra, lugnt och fint. Men i intervallen drog han av framskon, 10min innan defilering. Vi fick springa och hämta skon, leta upp skosaker lite här och där, slog på skon och körde till defileringen som sedan gick 2 minuter senare. Han kändes grymt fin. I starten tog vi det lugnt för att hindra galopp. Sprang om första hästen i första kurva och jagade sedan på. Vi fick gå i andraspår hela sista varvet och klockan visade fina tider varje gång jag kollade ner på den. Fort gick det. In på upploppet låg vi 3:a, blev omsprungen av en och körde om en, så vi slutade även 3:a på tiden 1.50,3, vilket va nytt rekord (3 tiondelar sänkning av totalen och 4,2s av kortdistansen)! Han sprang även helt utan galopp och kändes grymt fin, lyssnade på allt jag bad honom. Klockan visade att vi hade kört 1741 meter och vi startade på 1700, vilket betydde att han hade fått gå 40m extra pga att vi fick köra ute i spåren. Över 1741m med den totaltiden i loppet som visades för 1700m, så sprang han på en egentlig kilometertid på 1.48,5, grymt! Ska bli kul när han har innerspåret, då kan vi nog sänka en del till :-))
Är fruktansvärt glad att det inte var något fel på Zigge på Åmål, utan att jag nu har fått klart för mig att det var högervarvet som inte var hans grej helt enkelt. Nu får han slippa det för gott. Skönt att veta anledningen till problemet och nu kan jag fortsätta jobba vidare och inte oroa och bekymra mig mer, skönt! Bästa Zigge gör mig så glad när jag mest behöver det! En äkta kompis :-D <3

Av Julia Jacobsson - 4 augusti 2017 12:03

Freeedag! Va nästan tvungen att kolla kalendern haha alla dagar känns samma när man är ledig ;-))
Hoppas att allt är bra med er och att ni har några bra sista dagar innan allt med skola och jobb drar igång igen! Jag har dragit på mig en rejäl förkylning så själv tillbringade jag hela gårdagen liggandes i soffan framför tvn, och kollade serier. Kollade på Navy CIS, alltså ÄLSKAR verkligen den serien. En kriminalserie kan man säga att det är.
I onsdags kväll var jag och mamma i Halmstad. Jag testade rida ett jobb med Tyko, vilket gick bra. Efteråt åkte vi till en thairestaurang (Thaiboxen tror jag att den heter), beställde varsin kyckling med cashew och grönsaker, och det var SÅ gott! Jag har varit på det stället någon gång innan med, men det va ca 3 år sedan, och jag kom ihåg att det va bra, men detta var ändå över förväntningarna! :-))
Idag började jag dagen med en körrunda med Crepes och hade Lill-Gumman på släp, båda skötte sig fint, men L-G var lite seg och drog i grimskaftet hehe. Ska snart äta frukost och sen funderar vi på att åka till Gekås eller att hitta på något annat. Alltid roligt att åka iväg och göra något :-))

Av Julia Jacobsson - 1 augusti 2017 09:38

Resultatet från The Right Way vill jag helst bara glömma. Det gick riktigt dåligt, nästan inget stämde och vi blev diskade. När bilen släppte tog vi ledningen och jag kände att han var snabbast (om han varit som vanligt), men så kastar han in sig i en galopp.. behåller ledningen första varvet men bara kastar sig i 2 galopper till, helt utan förvarning, och blir diskad. Zixten brukar alltid visa när han tänker galoppera, så att man kan hjälpa honom och förhindra galopperna, men denna dagen kom de bara helt plötsligt.. otroligt tråkigt när det blir såhär, men antagligen var det högervarvet som blev konstigt för honom, för han betedde sig så sist i träningen med, men då trodde jag att det var för att vi glömt hans pullburk(är jätteberoende av den för den hjälper honom att få extra luft), men det var nog det varvet. Men det är bara att bryta ihop och komma igen. För ärligt talat blev jag riktigt ledsen när det gick som det gick. Att sedan vissa kommer med väldigt onödiga nedlåtande kommentarer om ens framgångar som man är stolt över, gör inte saken bättre precis. Men man får fokusera på det positiva och komma igen. Jag vet vad han kan och det är det som räknas.
Nu blir det start på Jägersro på lördag för att klarställa att det var varvet som störde honom eller om det är något annat, så att vi vet om han ska få följa med till Visbys dubbeltrav eller om han ska bli genomgången av kiropraktorn.
Hoppas att ni har haft/ har/ får en bra semester(även fast vädret är kasst) :-))

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards