Direktlänk till inlägg 9 september 2022

Nu får det bära eller brista

Av Julia Jacobsson - 9 september 2022 10:17


Ny vecka och ny start! Fan vad rolig helgen va, så sjukt välbehövlig, och är grymt taggad på den kommande veckan!
Förra veckan red jag som sagt intervaller med Tornado i tisdags och han kändes fin! Va verkligen i behov av intervallpass då han flåsade något kopiöst. Clousse fick bli körd innan jag gick och la mig.
Onsdagen startade med löpning, 12km innan jag körde Wille med Crepes på släp. Gjorde mig sen klar för att åka till jobbet och jobbade 11.45-20.15 Hade en kollega med mig denna dagen så passet va mycket roligare!
Torsdagen startade sedan vid 5.30 när klockan ringde. Drog till gymmet för att köra ett bröst, Axel och magpass. Jobbade sedan 8-17 innan Filippa hämtade mig och vi åkte till Halmstad för att äta sushi, umgås och fira min födelsedag som varit lite. Supermysigt!
Fredagen va jag ledig och den inleddes med en nästan 17km löpning innan jag åt frukost och packade in Tornado för att åka till travet för ett banjobb. Jag skulle köra sulky första gången någonsin på storhäst och det va ändå rätt kul med honom. När jag väl skulle köra jobbet tänkte jag köra ett 2140 där vi låg 25 tempo och gasade på upploppet, men tidigare har han tvärdött 100m kvar till mål så jag tänkte att han skulle göra det nu med. Men jag fick stötta honom med innerstången i kurvorna och ytterstången på rakorna. Han låg mellan 20-25 ända till upploppet och jag tänkte att då stannar han väl när jag gasar, men han springer ner och går 17 över upploppet och jag ska ta upp efter mål men han fortsätter i 25-30 genom hela kurvan innan jag får ta ner honom helt och bromsa för att vända och jogga av. Han kändes SÅ fin, intervallpass hade nog gett mycket! Pulsen va inte heller farligt hög utan lägre än vanligt och han va pigg efteråt. När jag kom hem kom Thilda och gick igenom honom och Wille. Körde sedan med mamma till pizzerian för att äta. Blev en pizza för ovanligheternas skull, så gott!
På lördagen ringde klockan 6.30, upp och packa för att sedan åka till gymmet och köra ett tungt benpass innan jag åkte mot Thilda för att sen ta flyget till Stockholm.
Vi kom fram till hotellet och checkade in, gick och köpte baguett att äta innan vi gjorde oss klara för att gå mot liveshowen som vi skulle på med Sweet but Psyko. Den va såå bra!! Skulle vara 1h men dom drog över en hel timme!! Vi sa att vi lätt tänkte åka om dom kommer ha det igen! Vi gick sen och köpte mat och gick tillbaka till hotellet.
På söndagen gick vi upp 10 och käkade hotellfrukost, checkade ut och åkte till Mall of Scandinavia för att kolla lite i affärer innan vi stack mot flygplatsen och drog hem.
Väl hemma gick jag ut och körde Clousse med mamma och Zixten med Crepes på släp. Gick sen och la mig.
På måndagen började jag med ett helkroppspass på gymmet innan jag körde till psykologen i Halmstad. Det känns skönt att ha börjat där nu! Åkte och jobbade sen till 20.15 innan jag åkte hem och la mig. Mamma körde Tornado jogging.
Igår startade dagen med 11km löpning innan jag åkte och jobbade 9-17. Sen va det hem och packa in Tornado i släpet för att åka till travet och köra intervaller. Testade köra en ponny åt en tjej på travet med för att se om jag hade några tips. Tornado kändes sjukt fin i intervallerna, stark genom alla 8, så nu är vi sjukt redo efter sista tuffa passet inför helgen så vi på söndag ska åka till Tingsryd för att göra debut efter hans andra skada i mars. Är så sjukt nervös, kommer vara ett nervvrak, är så rädd att han kommer gå sönder igen och då kommer jag bli totalt knäckt. Har lagt så sjukt mycket tid, energi och pengar på detta nu, så skulle det inte funka så vet jag inte var jag ska ta vägen! Önskar av hela mitt hjärta att han kommer komma runt hel och fin!
Onsdagen ringde klockan 7.10, upp och körde Wille med Crepes på släp. Drog sen till gymmet och körde ett ryggpass och lite kondition innan det va dags att jobba eftermiddagspass. När dagen va slut Stig jag och snackade en stund med Simon innan jag drog hem och la mig.
Torsdagen startade med en löprunda på nästan 10km. Åkte sen till jobbet för att jobba 8-17. Drog hem och longerade Tornado som kändes fin och börjar jobba lite mer rätt för varje gång. Körde sen Clousse en sväng och han är pigg men behöver komma igång. Käkade sen och blev hämtad av Filippa för att åka till gymmet och basta och ha det skönt! Vi spaade lite, handlade och åkte hemåt. Blev sjukt illamående innan sängdags, frös och gick och la mig. Mådde mycket bättre när klockan ringde idag!
Fixade stallet och hästarna och åkte sen till Filippa för att hjälpa henne med spraytan. Nu har jag precis kommit till gymmet för att köra ett benpass innan jag ska till Halmstad för att fixa nytt pass.
I eftermiddag kommer Rebecka för att fixa Nados skor inför söndagsdebuten. Vid 19 kommer Anton ner och vi är ett stort kompisgäng som ska ut och äta pizza och bowla.
Imorgon ska vi fixa vid banan då Anton ska gräva den fin!

Rolig happening på jobbet igår :-P

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Julia Jacobsson - 9 oktober 2022 08:23


Helgen gick snabbt förbi, men gud vad kul den va! Tävlingen i lördags gav mixade resultat. Först ut va Bill, han gick ett bra lopp men tröttnade på slutet och förlorade precis sistaplaceringen, men på tangerat rekord. Sen va det Willes tur, han ...

Av Julia Jacobsson - 1 oktober 2022 10:33

Nu har en hel del hänt igen, dagarna går i ett nu. Tisdags förra veckan åkte jag till Jägersro efter jobbet för att tävla Vincent AS. Vi kom iväg bra och gjorde ett fullt godkänt lopp där vi kom i mål som 4:a. Vi åkte hemåt och inom maxi för att ...

Av Julia Jacobsson - 19 september 2022 11:19

Jag känner äntligen att en liten ljusglimt börjar synas i livet, även om det är mycket motgångar nu så börjar jag känna mig starkare och starkare. Har börjar fokusera mer på mitt mående, att ta tag i det och göra saker som krävs för att det ska bli...

Av Julia Jacobsson - 30 augusti 2022 07:54

Helgen va minst sagt händelserik, men nu har jag bestämt att jag inte ska festa i närheten av vad jag gjort på senaste tid. Vill nu fokusera på att må bra i både kroppen och psyket istället, vilket jag definitivt inte gör av drickan då jag bara får...

Av Julia Jacobsson - 25 augusti 2022 21:41

Nu va det ett bra tag sedan här, har varit sjukt mycket med semester, jobb, stress och ångest så har mest viljat få ut allt på annat sätt. Men sedan sist så har vi bland annat hunnit va ute och spela bowling och ha utekväll med Jonna, dennis, Fil...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards