Alla inlägg under juni 2017

Av Julia Jacobsson - 30 juni 2017 11:39

Äntligen fredag och långhelg! (Även fast jag har MASSOR att göra haha)
Idag åker jag och Jonna till Ullared och Gekås. Vi har pratat om det ett tag men det har inte blivit av, så nu tog vi tag i det. Det är alltid lika roligt att åka dit, även fast det ibland är så fullt att man knappt kommer fram. Jag har inte något speciellt som jag vet att jag behöver köpa, men det slutar alltid med att man kommer hem med kassarna fulla haha.
I morse kom även startlistan till Sprintermästaren. Jag och Crepes fick spår 8, och det är jag väldigt glad för. Han är ju väldigt stressig av sig i starten, så det är perfekt att få ligga där ute lite själva. Loppet ser för övrigt även bra ut. Vi har näst bästa tiden och om han håller sig i trav(vilket han inte speciellt är känd för att göra..) så kan det gå riktigt bra. Vi får hoppas på det bästa helt enkelt :-)

Av Julia Jacobsson - 26 juni 2017 14:41

Midsommarfirandet hos kompisarna var riktigt grymt, som vanligt! Vi åt god mat, spelade spel och snackade en massa. Hade allmänt roligt! Jag sov hos Marcel på natten och åkte hem på morgonen dagen efter. På lördagen hade vi mest en mysdag hemma. Den avslutades med filmkväll tillsammans med mamma och Jonna. Vi kollade på Baksmällan, och den va faktiskt riktigt bra, så den rekommenderas verkligen!
Igår styrde bilen mot Värnamo, där vi lämnade Pannkakan på betäckning hos Ernst Ronaldo. Det kan nog bli ett riktigt fint föl av den kombinationen! På vägen hem köpte vi godis och käkade lite. Väl hemma igen gick jag ut och körde Crepes i ett intervallpass. Han behöver verkligen fatta att man kan trava fort utan att trippa på tårna, så nu tränar vi på det! Även Zixten fick gå ett pass igår, dock endast jogging, men det gick riktigt bra! Kvällen avslutades sedan med filmkväll även denna kväll.
Idag hade jag lite sovmorgon och efteråt fixade jag en del beställningar. (Tyvärr va blinget slut, så jag väntar med spänning på när det kommer så att jag äntligen kan göra färdigt sakerna!) Jonna och jag var även ute på en powerwalk, bästa starten på dagen! Nu är vi på väg mot Halmstad, där jag hoppas att hitta en högtalare som jag har letat efter några veckor nu. Ska även hämta min GPS klocka som jag köpte igår, spännande!

Av Julia Jacobsson - 23 juni 2017 18:50

Mitt midsommarfirande började redan igår på jobbet. Vi blev bjudna på jordgubbstårta (brukar inte vara ett så stort fan av tårtor, men denna var hemgjord och sååå god!) och fick sluta en timme tidigare.
Idag fick jag min efterlängtade sovmorgon, väldigt välbehövligt! Började sedan dagen med att åka till läkaren. (Fick något i ögat häromdagen när jag var ute och sprang, som hade borrat in sig i ögat och skavde som tusan!) Jag och mamma åkte efteråt till Maxi och handlade lite frukost. Väl hemma igen så orkade ingen av oss att åka till midsommarstången och dansa, så vi valde att stanna hemma i år. Jag körde istället Zigge i ett intervallpass och han var helt otrolig! Sprang på otroligt stabilt i farter som han har haft stort problem med innan. Är verkligen SÅ glad att det har börjat lossna! Efteråt tränade jag och fixade sedan iordning inför kvällen. Ska åka till några kompisar och grilla och fira lite midsommar, mysigt!
Glad midsommar och var rädda om er! <3

Av Julia Jacobsson - 21 juni 2017 21:51

Mamma fick igårkväll hjärtflimmer (hon har haft det några gånger innan, senast häromdagen) och fick åka till sjukhuset.(mår bra och är hemma nu) Jag fick därför hoppa in och jobba i hennes ställe idag. Hon börjar på onsdagar vid 5.30, så det blev att gå upp vid 5 för min del. Jag hade planerat en lång sovmorgon och lugn dag idag, men så blev det inte. Somnade vid ett och fick 4timmars sömn, varpå jobb till 12. Sedan köpte jag kuvert till mina beställningar, åkte hem, körde Zigge, hämtade mamma, fixade beställningar och vid 6 tiden åkte jag iväg för att spela fotbollsmatch. Var inte hemma förrän halv 10 och är verkligen heeelt slut just nu, både i huvudet och i kroppen. Även min lediga dag imorgon blir utbytt mot jobb, får hoppa in och jobba för mamma även då. Just nu är det väldigt tungt och svårt att hinna med allt, hade helst bara legat i sängen och inte gjort något, det hade nog min kropp och huvud egentligen behövt. Men det är bara att stå ut en stund till, sedan blir det lugnare. Viktigaste just nu är att mamma mår bra med sitt hjärta. Annat löser sig sen.
Ska sova nu så att jag orkar med morgondagen, så godnatt och sov gott med er! <3

Av Julia Jacobsson - 20 juni 2017 00:23

Ledig dag idag = sovmorgon! Blev tyvärr väckt av pappa ändå så blev inte mycket av sovmorgon hehe. Jag åt frukost, duschade och åkte vid ett tiden till Emma. Vi handlade lite och bakade sedan muffins tillsammans. Sedan satt vi och planerade lite inför en resa som vi tänkte göra i sommar. Vi har pratat om det rätt länge faktiskt och eftersom det inte direkt har funnits tiden till det innan, bestämde vi oss för att åka på sommaren, efter student och allt, för att fira lite att vi är färdiga. Vi kom fram till att det passade bäst i augusti, så nu blir det att leta resor, myyyys! Vi satt sedan och pratade om en massa saker, samtidigt som vi smakade på muffinsarna (pratade lite mycket så vi råkade glömma muffinsen i ugnen, de blev lite brända, men goda ändå haha). Efteråt åkte jag till Marcel och snackade lite. Körde Crepes när jag kom hem, förste rundan sedan behandlingen, vilket gick bra. Passade även på att springa en runda på 1,5h när vädret ändå var på topp. Gäller att passa på och ta vara på de tillfällena.

Av Julia Jacobsson - 18 juni 2017 11:18

Zixten är så otroligt underbar, levererar även när omständigheterna inte är de optimala.
Vid gårdagens tävling, så gick vi ut och värmde(efter lopp 11 och vi skulle starta i lopp 13), och när vi hade joggat upp och gick in på banan för att köra en 500ing i snabbare tempo, så drog han av sig en framsko i slutet av intervallen. Den small i hjulet och flög iväg. Vi fick vända upp, hämta skon och köra till stallet. Jag fick panik och fick springa som en galning överallt för att hitta skosaker. Snälla Lundbergs hade saker att låna ut och en annan hjälpte mig att slå på skon. (Tack så otroligt mycket till er fina människor som hjälpte mig!!) vi körde ut igen, ca 5 minuter tills loppet skulle defileras. Joggade lite och sen direkt dit till loppet. Det var ju dessutom långlopp och Zixten var inte helt redo för det ännu, men vi valde att testa. I starten flög han iväg, startade på 60m tillägg och när vi kört ett halvvarv kom vi ikapp och körde om 3/4 som startat framför. Vi jagade sedan ikapp den sista och på väg ut på sista varvet tog vi över ledningen. Men när vi var på bortre långsidan, ca 700m från mål, kollade jag mig bak för att se vart jag hade vårt största hot(hade startat ca 200m bakom oss), de va ca 60m bakom! Tänkte att vi iallafall kunde bli 2:ā, men att vi chansade och gav honom full gas, ryckte huvan och fick en otrolig respons. Han ökade och flög fram och höll ut ledningen in i mål!! På nya rekordet 1.50,6, helt utan galopp! En sänkning på 3,9 sekunder!! Äntligen börjar det lossna i hela loppen!! :-D :-D

Av Julia Jacobsson - 17 juni 2017 00:20

Jobb tisdag, onsdag, torsdag efter några veckor som bestått av enormt mycket förberedelser inför student, tävlande, träningar osv. Det har blivit tidiga morgonar, sena kvällar, få timmars sömn, vilket resulterat i ett grymt dåligt humör och en matt kropp.. igår på jobbet höll jag på att somna och när jag väl slutade, kom Marcel till mig. Vi grillade och åkte sedan till Halmstad för att spela lite minigolf, var sååå längesedan sist och jag älskar det(!!). Idag var min första sovmorgon/lediga dag sedan jag vet inte hur länge(?) och jag märkte att kroppen var trött (har vaknat typ 8 som senast de senaste månaderna, även om jag försökt sova, men idag vaknade jag vid 10.30, rekord för mig typ hehe). Skönt att kunna slappna av ibland och bara ta det lugnt! Imorgon åker jag till Jägersro för att tävla Zixten, så klockan ringer vid 7.30 Sov gott och hoppas ni får en bra helg!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards